Doe jij de was? Voor jezelf of misschien wel voor het hele gezin? De was doen is best een flinke klus, waar bovendien ook nog eens veel tijd in gaat zitten. Als eerste zul je bij elkaar passende was bijeen gaan zoeken, dan volgt het wassen zelf, het drogen en het opvouwen. Op het moment dat je al jaren de was doet, kan het zijn dat je dit ondertussen op de automatische piloot bent gaan doen. Toch zijn er zeker nog een aantal tips zijn, waarmee jij je voordeel kan doen. Waardoor je in de toekomst je de was slimmer aan kunt pakken, maar waarmee het ook nog eens een stuk leuker wordt. Wij hebben de drie beste tips, voor je op een rijtje gezet!
Voeg wasparfum toe
Wasparfum is afkomstig uit Italiƫ, toen het hier voor het eerst gebruikt werd, was het meteen een succes! Het is natuurlijk ook genieten als je schone sokken of handdoeken uit de kast pakt, dat dit heerlijk ruikt. Wasparfum is de ideale manier om wassen weer leuk te maken; je zult zien dat je opeens een stuk meer complimenten zult krijgen van je huisgenoten. Ook voor jezelf wordt wassen weer een stuk leuker om te doen, wanneer je een stapel heerlijk geurend wasgoed in de kast legt. Wasparfum voor een heerlijke frisse was; dat wordt pure verwennerij!
Was op lage temperatuur
De energieprijzen blijven maar stijgen, dit zorgt er ook voor dat wassen steeds duurder wordt. Je kunt deze steeds maar stijgende kosten beperkt houden, door op lagere temperaturen te wassen. Als er een vlek in je kleding of ander wasgoed zit, zul je dit uiteraard wel op een hogere temperatuur moeten wassen, maar doorgaans krijg je de was ook prima schoon op een lagere temperatuur. Dat wordt straks flink besparen op je energierekening!
Gebruik minder vaak de droger
Heb je een tuin waar je een droogrek kunt plaatsen? Een balkon waar je was kun drogen? Maak er gebruik van en droog je was lekker buiten! Hiermee voorkom je beschadiging aan je kleding (wat in de droger namelijk op kan treden), maar het is ook nog eens een stuk voordeliger. Een droger gebruikt veel energie, die je kunt besparen door de buitenlucht het werk te laten doen. Bovendien is het ook nog eens een hele duurzame keuze. Ideaal toch?